Bucur - bere de bulevard

Bucur - bere de bulevard

Ajung acum vreo câteva săptămâni Pe Baricade și văd pe tabla de la intrare anunțul că au bere nouă la draft. Având în vedere prețul, proximitatea Baricadelor de biserica Bucur și a unor tentative trecute în zonă de a face bere artizanală, când am citit anunțul am presupus direct că e ceva bere hipstărească. Ne-am luat toți de la masă, am gustat, a fost bun, ne-am mai luat.

Nu vă zic cât de mare mi-a fost surpriza când primesc săptămâna trecută invitație la evenimentul de lansare undeva într-o brasserie pe Calea Victoriei. Nu neapărat pentru că berile hipstărești nu prea fac evenimente de lansare, dar pentru că invitația era trimisă de URBB (Carlsberg, Guinness, Tuborg, Holsten, Skol, etc.).

Cum se zicea pe la 1880 toamna, jos pălăria pentru cum m-am păcălit singur.

Dar să vorbim despre bere nițel.

Nume: Bucur
Stil: Pilsner
Alcool: 5% (probabil, e doar la draft și n-am văzut vreo etichetă)
Origine: Romania
Producător: United Romanian Breweries Bereprod
Preț: 11 lei Pe Baricade

Primul lucru cu care vreau să încep este cum se prezintă vizual. Berea e de un auriu intens și îi șade bine în pahar cu care vine. Nu-mi dau seama cât de multe încercări au avut pentru a găsi mixul potrivit de formă a paharului și branding pentru a pune în valoare cu adevărat berea sau dacă le-a ieșit din prima, dar întreaga experiență este una reușită. Arată bine și o remarci cu ușurință pe la vecinii de terasă.

Dar după aspectul fizic rămâi cu o bere destul de cuminte. Cu o spumă nici prea-prea nici foarte-foarte, dar care nu dispare complet până când o termini de savurat. Odată ce guști îți dai seama de ce am spus că este cuminte, e slab acidulată și are un aftertaste echilibrat.

Chiar și cu cele 3 tipuri de hamei cu care se laudă, nu este o bere care vrea să impună. Să fie alfa-ul peste toate celelalte. Nu. E o bere de companie care îți stă cuminte lângă tine pe întreaga durată a conversației pe care o ai cu persoana din fața ta. Și fie că stați la povești scurte de o bere sau unele mai lungi de mult mai multe, nu te pedepsește în niciun fel. A doua zi ești proaspăt ca o garofiță.

Cumva o văd mai mult ca o bere de seară decât una de zi. Poate e și de la brandingul care m-a făcut la subconștient, dar chiar e o bere de stat la povești. Cu toate astea, te va costa ceva pentru că nu este o bere ieftină de întins în noapte. Iar la prețul ăsta intră într-o zonă extrem de disputată între berile de import și micii berari români.

Cred că de fapt asta s-a și dorit. Un competitor pe gustul tuturor pentru artizanalele apărute în ultima perioadă. Întotdeauna mi-a plăcut competiția asta între producătorii de bere pentru că la final îmi e mie mai bine, iar Bucur le-a ieșit bine. E de gustat și decis dacă prețul e cel corect. Cumva asta e cel mai mare minus al ei.

Poftiți aproape!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Terapie în pandemie: paste de casă cu un aparat de făcut paste

Despre respect, mâncare și șnițele proaste

Azi a plouat