Garmin Fenix 5 Plus de acum 4 zile și în România


Acum câteva zile mă cheamă cei de la Garmin la un eveniment de lansare. Le zic din start că deși sunt fan, mai bine nu vin pentru că mă apucă salivarea pe acolo la vreun ceas de 500 de euro pe care nu o să îl cumpăr doar pentru plimbatul câinelui p-afară. Mi-au zis că e ok, pot să vin pentru că ăsta nou e în jur de 700 de euro. Aaaah. Păi de ce n-ai spus așa băiatule.

Ajuns acolo, primul lucru care m-a impresionat a fost că 8 din 10 invitați aveau un model Garmin la mână. Brusc m-am simțit ca într-un cult, iar eu eram cel mai sărac de acolo cu Vivofit-ul meu de doar 100 de euro. M-am îmbărbătat rapid și m-am uitat pe la noile modele.

N-arată rău, iar cel galben chiar pot spune că mi-a făcut cu ochiul.

Noile Garmin Fenix 5 Plus au ca noutăți un mod de plată contactless, stocare de muzică direct în ceas și un program de aclimatizare la mari înălțimi. Asta pe lângă toate celelalte dotări de pe variantele precedente: notificări de pe telefon, GPS, hărți, busolă, altimetru, accelerometru, termometru, pedometru și senzor de măsurare a pulsului.

Fix lucrurile alea de care crezi că ai nevoie ca să te apuci să faci sport, iar lipsa lor te țin captiv pe canapea. Nu știu dacă generalizez, dar la mine așa a mers treaba. Până nu mi-am luat brățara asta acum vreo doi ani, nu m-a pasionat să încerc să fiu mai activ. Acum lucrurile stau nițel diferit și am niște zvâcniri destul de frecvente când vreau să depășesc ce-am făcut cu o zi precedentă.

Cam așa sunt și noile Fenixuri 5 Plus - niște instrumente care rezolvă o serie de nevoi extrem de specifice pe care multă lume nu le are. Eu momentan nu am ce face cu ele pentru că n-am stilul ăla de viață, n-am nevoie de aclimatizare pentru a plimba câinele pe bulevard, dar am vreo 2-3 prieteni care le-ar aprecia în ieșirile lor regulate pe munte.

Momentan nu sunt la emag, dar sunt pe sportguru.ro, trisport.ro și stonefeet.ro

Comentarii

  1. De la 1 - 10, pentru o persoana care face miscare la un nivel foarte amator (alergari usoare de 2 - 3 ori pe saptamana) cat de util crezi ca este un astfel de ceas?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este overkill pentru ceea ce faci tu că doar alergi prin oraș nu pe munte sau prin păduri obscure. Atât la Garmin cât și la alți producători există o mulțime de brățări de fitness/ceasuri care sunt semnificativ mai ieftine și ți-ar da o parte din informațiile de care ai nevoie. Până să ajungi la achiziționa una, folosește telefonul și instalează Strava pe el. Vezi cum merge așa o perioadă și după o să iți dai seama ce ai nevoie de la un astfel de ceas/ brățară.

      Ștergere
    2. Îți recomand eu două:
      de la Garmin - Garmin Forerunner 235 - https://www.sportguru.ro/sporturi/alergare/imbracaminte-alergare/ceasuri-alergare/ceas-garmin-forerunner-235

      sau

      de la SUUNTO - SUUNTO Spartan Trainer - https://www.sportguru.ro/sporturi/alergare/imbracaminte-alergare/ceasuri-alergare/ceas-suunto-spartan-trainer-wrist-hr-gold

      Sunt și alternative mai ieftine, dar cele două de mai sus au tot ce e nevoie pentru alergare în oraș sau munte, activități outdoor - GPS , senzor de puls (cel de pe SUUNTO fiind unul dintre cele mai bune de pe piață dacă nu chiar cel mai bun).
      Dacă nu vrei să dai 1200-1500 lei pe un astfel de ceas, poți cumpăra Scosche RHYTHM+ - o brățară de monitorizare cardio, care se conectează prin bluetooth la telefon și folosești Strava sau Runkeeper (acesta conectează automat brățara respectivă și monitorizează pulsul live) și ai pe lângă monitorizarea traseului, vitezei, etc. și monitorizarea cardio.

      În toate cazurile poți să-ți monitorizezi activitățile.
      Runkeeper are posibilitatea să monitorizeze și activități bazate pe timp nu doar pe gps - de exemplu antrenamente la sală, unde cu o brățară cardio poți vedea mai bine efortul depus.

      Resurse despre gadgeturi pentru alergare, ceasuri în special, cu features, comparații, analize, etc. găsești aici www.dcrainmaker.com

      Eu am avut la început un Garmin Foreruner 620. L-am folosit vreo 3 ani, după care, anul trecut, am luat un Fenix 5 și pe cel vechi l-am vândut. La mine e ceas de zi cu zi. Am vreo 3 brățări pe care le schimb și îl folosesc zilnic. În activități - fie alergare, fie exerciții, la bicicletă și chiar la plimbări. Nu am de gând să-l schimb vreo 3 ani. După aceea mă mai gândesc :)

      Ștergere
  2. Am un Forerunner 610 si un Fenix2. Aici s-a oprit dorinta mea de a avea un ceas cu gps, la 400$. Ca inginer in domeniu inteleg ca ce scot ei sunt minuni ingineresti, dar 700$ e un pret mult prea mare pentru asa ceva, ca viata acestui gadget e de maxim 2 ani, daca tine bateria. Pretul e exagerat, la fel ca si al smartfoanelor. E o scula deteriorabila moral si functional. Nu mai zic de functionalitatea precara a unor chestii.
    Ca sa raspund Aleciei: e inutil, zero. Ia-ti ceva mai ieftin, o bratara mai desteapta sau un ceas cu gps (daca vrei neaparat sa vezi pe unde alergi pe harta), dar maxim 200$. Fenix5 e prea evoluat pentru sport ocazional, pur si simplu cumperi un gadget extrem de scump pe care il vei pune in fart dupa doi-trei ani, cand bateria se cam duce. Iar Iwatch-ul de la Apple e chiar zero, ala nici cadou nu merita sa-l pui la mana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de om. Pentru unii 700 euro nu e o sumă pe care să o simtă pentru a monitoriza mai bine o pasiune. Pentru genul ăla de oameni e produsul ăsta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Terapie în pandemie: paste de casă cu un aparat de făcut paste

Despre respect, mâncare și șnițele proaste

Azi a plouat