Un proiect care îmi place: Arhiva de Geografie

Arhiva de Geografie

Îi urmăresc pe băieți, cred că sunt doar băieți, de un an și ceva pentru că fac un lucru care mi se pare foarte tare: tururi ghidate prin Bucureștiul mai puțin cunoscut. De fapt cred că e mai corect să zic că fac tururi oriunde pentru cei care vor să descopere puțină istorie aproape uitată. Și fac asta din pasiune pentru că tururile din capitală sunt gratuite, iar celelalte au doar un cost minim de transport.

I-am descoperit întâmplător pe Facebook și de atunci tot bifez I'm imterested la evenimentele pe care le organizează, dar până acum n-am reușit să ma sincronizez cu ei din variate motive. Cel mai recent tur al lor s-a întâmplat duminica trecută și a strâns mulțimea din poza de mai sus, semn că n-au avut nevoie de mine pentru a deveni populari.

Cu toate asta aș vrea să le acord câteva rânduri ca un fel de mulțumire pentru ceea ce fac și să vă invit să îi descoperiți pe pagina lor de Facebook. Asta dacă v-am deschis puțin apetitul de explorare urbană. Dacă nu, mai am un as în mânecă ce constă în versiunea digitală a primului volum "Arhiva de Geografie".

Volum pe care eu îl recomand să îl luați pentru că sunt 400+ pagini de istorie care nu cred că găsește pe Wikipedia. Și pentru că sunt atât de mișto oamenii ăștia, l-au dat și pe ăsta gratuit. Bravo și promit că dacă găsesc cartea fizică în stoc pe undeva o să o cumpăr pentru că asta digitală e deja pe Kindle.

Excelent. https://geoarhiva.com/

Comentarii

  1. Foarte tare! Nu am mai auzit de ei pana acum si chiar ma incanta ca mai exista cineva care isi da atat de mult interesul pentru tara. O sa incerc sa-i cunosc si eu personal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că măcar o persoană a găsit proiectul ăsta interesant.

      Ștergere
  2. Nu știam că există tururi ghidate prin oraș până când am participat la un tur organizat de fetele de la ”Eu trăiesc într-un Chibrit” (evident, pentru cunoașterea cartierului nostru, din zona Chibrit), care mi-a plăcut foarte mult și mi-a deschis ochii și apetitul pentru acest gen de activități recreativ-educative. Mulțunesc pentru info, am început să-i urmăresc și eu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Terapie în pandemie: paste de casă cu un aparat de făcut paste

Despre respect, mâncare și șnițele proaste

Azi a plouat