Nicio săptămână fără o bere nouă: Silva Romanian Pale Ale

Silva Romanian Pale Ale

Am scris în ultima lună despre lansări de beri mai mult decât am scris tot anul trecut. Nu mă plâng, cineva trebuie să facă munca asta grea de degustare și mă bucur că tot am ocazia să încerc ceva nou. Ca de exemplu sortimentul ăsta nou de Silva pe care îl vânez de vreo 2 zile.

Inițial l-am văzut la Alin Popescu pe Facebook și imediat am dat iama la supermarket să guste și ochiul meu. Fără succes din păcate. Ieri, în schimb, eram la o petrecere câmpenească și văd un vecin de masă că își ia o Silva blondă. Remarc eticheta nouă așa că îmi încerc norocul și întreb domnișoara care ne servea dacă au cumva o bere nouă de la Silva. Da! Ale, nu?

Silva Romanian Pale Ale, căreia mie tot îmi vine să zic Silva IPA sau măcar RIPA, aduce a India Pale Ale. Are un gust pregnant care te ia imediat în primire, ca apoi de la a 2-3 gură să începi să simți și ceva citric. Când deja ai ajuns la 5-6 gură, începi să te obișnuiești cu tot amalgamul ăsta de arome și parfum. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie aseară.

Este puternică, este interesantă și din păcate nu știu cât costă ca să pot să îmi fac un calcul cu cine ar trebui să o compar. Având în vedere locul unde am găsit-o, Mântuleasa 40, tind să cred că nu e poziționată prea sus din punct de vedere al prețului. Poate cam cât costă o Silva neagră sau prin zona aia oricum.

În cazul ăsta, eu cred că va prinde frumușel la un public educat în arta hameiului. Mai ales că și arată bine. Eticheta aduce puțin a bere craft și îmi place de mor, doar că îmi place doar pe Romanian Pale Ale. Pe brună și pe blondă nu mă încântă și aș putea chiar să mă agit spunând că și-au pierdut identitatea, dar atunci ar vorbi boșorogul din mine care ar refuza orice schimbare că nu e ca odinioară.

Oricum, eu recomand să o încercați. Și închei spunând că se anunță o vară interesantă din punct de vedere al varietății berilor la draft.

#abiaaștept

[later edit] Am primit un comentariu cu prețul din magazin a  unei Silva Romanian Pale Ale: 3.7 lei. Asta o situează în zona brunei, așa cum am presupus. E un preț bun care o să o facă destul de populară.

Comentarii

  1. Salut, zi mi cum sta cu mălaiul...la propriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai noroc că am o poză cu eticheta de pe spate. Nu are. Apă, hamei și malț din orz. Orz fiind chiar subliniat. Prețul tot nu l-am aflat. Dacă o găsești prin magazine înaintea mea dă-mi și mie un semn. Mulțumesc.

      Ștergere
    2. Se gaseste in Carrefour. 3,7 lei. Are un gust diferit fata de ce am baut pana acum. Am incercat destule. Mie imi place. In general beau Silva dark, am vazut ca acum se numeste Neagra Legendara. Este mai buna decat Dark-ul vechi.

      Ștergere
    3. Mulțumesc de price update.

      Ștergere
  2. Au scos malaiul si de la cea blonda, nice!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da nu are mălai. Dar de unde apare tăria de 5.5%?
    Și de ce este asa parfumata ca hameiul miroase altfel.
    Cică floral și citric, adică prafuri.
    Fără explicații rămâne doar un experiment, iar noi suntem cobaii.
    Oricum nici o bere nu mai este doar bere.
    Noi nu mai consumam de mult produse, doar mărci.
    Și nu este tot una.
    Spor la testare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tăria nu apare de la mălai. Există și alte sortimente de beri care sunt parfumate. Nu totul e un pills. Nu totul e o conspirație și cu siguranță dacii n-au construit tunele pe sub Marea Neagră.

      Acum pot doar să îți urez succes în îți face bere singur acasă. În modul ăsta cu siguranță îți poți răspunde la o parte din întrebările de mai sus.

      Ștergere
  4. Nu spun nimic de caramelul ars și ăsta este gustul predominant. Calitatea unei beri nu constă în tărie, o bere are un gust aparte și nu este forțată să fie gata în cinci zile. Tot procesul durează 21 de zile. Niciodată nu se va compara cu Soproni Black sau cu Pilsner Urquell Black.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Terapie în pandemie: paste de casă cu un aparat de făcut paste

Despre respect, mâncare și șnițele proaste

Azi a plouat